Uskoro katalog “Šampioni zajednice” iz Srebrenice, Bratunca i Rogatice

U Bratuncu održan je sastanak povodom završetak projekta “Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj” koji realizuje Japanska agencija za razvoj JICA i opštine Srebrenica, Bratunac i Rogatica.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici opština Srebrenica, Bratunac i Srebrenica, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i JICE gdje su prezentovani strateški akcioni planovi za projekat “D-HOPE” koje su izradili tokom treninga pod nazivom “Preduzetništvo za ruralni razvoj zasnovano na zajednici” prilikom posjete Japanu.

Trening je održan u Međunarodnom centru JICA u gradu Kjušu, Japan i trajao je u periodu od 16. do 27. januara.

Tako će uslijediiti aktivnosti izrade zajedničkog kataloga za sve tri opštine, a u njemu će mjesto naći najaktivniji pružaoci proaktivnih programa – šampioni zajednica.

Na taj način organizacije i pojedinci dobiće podršku da stvaraju i promovišu proizvode koji su rezultat ličnih aktivnosti upotrebom resursa koji su im dostupni, a time jačaju i svoje zajednice.

U narednom periodu od strane tri opštine će biti ponuđeni novi projekti kancelariji JICA u Beogradu, uz očekivanje da će ova organizacija ostati još četiri godine u projektu ruralnog razvoja u navedenim opštinama.

You must be logged in to post a comment Login