Nagrađene dvije drugarice: Najveća priznanja za Tamaru i Lana

Dvije učenice prvog razreda Elektrotehničke škole u Bratuncu, Tamara Stanojević i Lana Živanović, za Dan Republike Srpske prisustvovale su svečanom prijemu i dobile nagrade Plaketa “Amblem i zastava Republike Srpske“ od predsjednika Srpske.

Tamara je kao učenik generacije završila Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Bratuncu sa hrpom diploma, pohvala i nagrada na brojnim konkursima, školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima, a najvrednija nagrada je osvojeno prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz matematike.

Nagrade je osvajala na takmičenjima iz raznih oblasti, a najviše iz fizike i matematike.

Ona kaže da voli matematiku i d je to nauka čije osnove se moraju savladati, a kasnije se kontinuiranim radom i vježbanjem to znanje nadograđuje.

„Meni je to zanimljivo i privlačno. Ne predstavlja mi teškoću nego vježbanje matematike izaziva sve veće interesovanje. To je zadovoljstvo“, kaže Tamara i izražava zahvalnost ocu i nastavniku matematike Tomislavu Blagojeviću koji su joj razvili ljubav za matematiku i pomagali da savlada neke nedoumice.

Ova djevojčica ističe da je ponosna i da joj je predstavljalo čast da prisustvuje proslavi i obilježavanju 32. rođendana Republike Srpske te biti među nagrađenima povodom 9. januara, Dana Republike, istorijskog datuma.

Tamara kaže da je srećna što su joj trud i učenje donijeli rezultate i nagradu predsjednika Republike.

Planira da nakon završetka srednje škole upiše studij matematike i fizike i da će joj to biti profesionalno opredjeljenje.

Lana Živanović takođe, dobitnica je Plakete „Amblem i zastava Republike Srpske“ za najbolji likovni rad na republičkom konkursu.

Ona je odlična učenica, učenik generacije i nosilac brojnih diploma i nagrada iz prirodnih nauka na takmičenjima i konkursima u bratunačkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ te opštinskom i regionalnom nivou.

Lana kaže da je najveći uspjeh ostvarila pobjedom na republičkom likovnom konkursu.

Ističe da joj je crtanje hobi, da obožava slikati portrete i posebno oči koje su, kako kaže, ogledalo duše.

I ona, kao i Tamara, namjerava da nakon srednje škole upiše studij prirodnih nauka, a crtanje i slikanje ostaće joj hobi u kome uživa.

I ona je presrećna zbog nagrade dobijene za 9. januar, Dan Republike Srpske.

Lana kaže da će joj prisustvo na prijemu za Dan Republike i prijem nagrade od predsjednika Republike ostati u vječitom pamćenju kao neki divan san i nešto najljepše što je doživjela.

You must be logged in to post a comment Login