Jubilarni peti konkurs “Luka Milovanov Georgijević”

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Srebrenica u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srebrenica raspisuje peti konkurs za nagrade i stipendije u sklopu kulturno-prosvjetne manifestacija „Stopama Luke Milovanova Georgijevića 2023“.

Raspisan je poziv za nekoliko nagrada u više kategorija.

Književnu nagradu „Luka Milovanov Georgijević“

– poezija (dostaviti do tri pjesme na slobodnu temu);

Književnu nagradu „Zvonimir Šubić“

– proza (dostaviti jednu pripovijetku ili jednu kratku priču do 12.000
karaktera na slobodnu temu);

Novinarsku nagradu „Boško Milovanović“

jedan novinarski prilog iz najrazličitijih oblasti (kultura, ekonomija, ekologija, medicina, nauka, politika, sport, vrijeme, zabava, itd.) bez žanrovskih ograničenja (građansko, kolaborativno, istraživačko, književno, narativno i kolumnističko novinarstvo);

Literarnu nagradu „Živan Jovanović“

Dostaviti priču ili pjesmu na slobodnu temu (konkurs za osnovce i srednjoškolce);

Studentsku stipendiju „Luka Milovanov Georgijević“

(za najuspješnijeg studenta sa područja opštine Srebrenica);

Za književnu i novinarsku nagradu mogu konkurisati svi afirmisani i neafirmisani stvaraoci iz regiona, bez starosnog ograničenja, dok za literarnu nagradu radove šalju isključivo osnovci i srednjoškolci.

Radovi moraju biti otkucani na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, te potpisani šifrom, uz razrješenje šifre u posebnom dokumentu.

Za književne nagrade se dostavljaju isključivo neobjavljena ostvarenja, dok za novinarsku nagradu osim neobjavljenih priloga se podrazumijevaju i prilozi koji su tokom 2023. godine objavljivani u medijima.

Zainteresovani autori svoje radove mogu slati putem pošte na adresu SPKD „Prosvjeta” Srebrenica, ul. Milivoja Mičića L1/19, 75 430 Srebrenica, ili na elektronsku adresu prosvjeta.srebrenica@gmail.com.

Ukoliko radove šaljete putem pošte, potrebno je da ih dostavite u tri primjerka potpisana šifrom, a u posebnoj koverti da dostavite razrješenje šifre sa ličnim podacima (ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, elektronska adresa). Prilikom konkurisanja za nagradu „Zvonimir Šubić“ dokument obavezno nasloviti nazivom pripovijetke ili priče.

Ako konkurišete putem elektronske pošte, onda radove potpisane šifrom šaljete isključivo u jednom word dokumentu, a u posebnom dokumentu razrješenje šifre sa ličnim podacima (ime i prezime, mjesto stanovanja, kontakt telefon, elektronska adresa).

Za studentsku stipendiju na prethodno navedenu adresu neophodno je dostaviti: ovjerenu fotokopiju lične karte, dokaz o redovnom studiranju sa I ciklusa studija na javnom univerzitetu i potvrdu o prosjeku ocjena tokom dosadašnjeg studiranja.

Rok za dostavljanje radova i dokumentacije je do 24.8.2023. godine.

Nagrađeni učesnici će biti pozvani na 5. Prosvjetno-kulturni zbor „Stopama Luke Milovanova Georgijevića”, koji će u Srebrenici biti održan krajem oktobra.

O nagradama će odluke donijeti zaseban tročlani žiri za svaku kategoriju. Nagrada se sastoji od: štampane i gravirane plakete, kao i novčanog iznosa.

-Nagrađena i pohvaljena ostvarenja će biti objavljena u Časopisu za kulturu, književnost i umjetnost „Srebrni vijenac” u izdavaštvu SPKD „Prosvjeta” Srebrenica.

O programu manifestacije blagovremeno će biti upoznati učesnici i javnost, a sve dodatne informacije možete dobiti putem elektronske pošte: prosvjeta.srebrenica@gmail.com ili na broj telefona + 387 65 623 468.

You must be logged in to post a comment Login