Zvanično zatvorena Turistička agencija „Temmuz“

Kako je objavljeno na poslovnom portalu Akta.ba, Turistička agencija „Temmuz“ iz Srebrenice je u likvidaciji.

Pomenuta turistička agencija otvorena je 2016. godine kao prva turistička agencija u Srebrenici, a nastala je u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje Srebrenice” koji je sprovodila kompanija “Posao.ba” uz podršku Vlade Velike Britanije i lokalnih partnere Opštine Srebrenica i Prijatelje Srebrenice.

Tada je najavljeno da će najviše turista biti iz Turske, a u ponudi će se naći: Sarajevo, Mostar, Blagaj, Počitelj i Srebrenica.

“Naš cijeli paket aranžman se sastoji od ponude Sarajeva, Mostara, Blagaja, Počitelja i Srebrenice. Što se tiče Srebrenice u ponudi imamo Banju Guber, Stari grad (Srebrenik), Memorijalni centar Potočari, obilazak grada i vjerskih objekata, posjeta muzeju u Srebrenici i krstarenje jezerom Perućac i kanjonom rijeke Drine. U budućnosti planiramo da stavimo u ponudu i arheološko nalazište u Skelanima”, rekla je tada Asmira Fejzić, administrativni radnik Turističke agencije “Temmuz”.

Prema informacijama koje smo dobili, nakon zvaničnog osnivanja nije prodat niti jedan aranžman iz najavljene ponude iako je to bila jedina turistička agencija iz Srebrenice.

U Srebrenici postoji Turistička organizacija Srebrenica koja pruža informacije turistma, ali ne nudi konkretne ponude obilaska Srebrenice i drugih susjednih opština i gradova.

You must be logged in to post a comment Login