Zvanično počeo 14. Međunarodni omladinski radni kamp za mlade

Večeras je zvanično otvoren 14. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp za mlade u Potočarima, a ove godine učešće je uzelo oko 70 mladih iz 8 država.

Bego Begtić, načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Srebrenica zvanično je otvorio 14. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp za mlade u Potočarima, a sve je pozdravio u ime načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

„Kroz Srebrenicu su prošle mnoge organizacije, ali se Emmaus pokazao kao ozbiljan partner Opštini Srebrenica i stanovništvu“, rekao je Bektić.

Pomoćnica direktora za ljudske resurse u MFS “Emmaus” BiH Sabina Arnaut Jahić rekla je da glavna aktivnost ove godine izgradnja doma za stare u Potočarima gdje će biti uključeni učesnici kampa, a tu su i pomoć lokalnom stanovništvu te učešće u projektima koje sprovodi Emmaus u srebreničkoj opštini, pomoć lokalnom stanovništvu i učešće na projektima „Ljubav za majke Srebrenice“ i „Jedan obrok dnevno“.

Za učesnike kampa predviđene su i druge zabavne, edukativne, kulturne i turističke aktivnosti, a sve je sa ciljem druženja, sticanja novih prijatelja i vještina.

Mirela Ahmetbegović koordinator 14. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kamp za mlade u Potočarima kaže da je već tri godine tu i da je raduje da radi sa mladim ljudima naše zemlje i Evrope.

„Drago mi je što se mnogo ljudi vraća na ovaj kamp, ali i da ima novih lica. Prijateljstva koja nastaju na ovom kampu su prijateljstva za cijeli život“, rekla je Ahmetbegovićeva.

Kamp se završava 24. jula.

You must be logged in to post a comment Login