Zimsko održavanje puteva u Srebrenici firme iz Bratunca, Živinica i Vlasenice

Nakon sprovedenog tendera za zimsko održavanje puteva na području opštine komisija Opštine Srebrenica izabrala je tri firme koje će čistiti lokalne puteve tokom ove zime, objavljeno je u Javnim nabavkama ove opštine za tri LOT-a od ukupno pet.

Kako se navodi iz Opštine Srebrenica, izabrana su preduzeća “Tehnometal“ iz Vlasenice, „Lugovi kop“ Živinice i „Euromix“ Bratunac za održavanje i čišćenje lokalnih i kategorisanih puteva.

Izrabane su firme iz LOT 1, LOT 3, i LOT 4, dok je za LOT 2 i LOT 5 nisu objavljene informacije o okončanju postupka koji je ranije ponovo pokrenut.

Sačinjen je i Program zimskog održavanja lokalnih puteva u kome su utvrđeni putni pravci i prioriteti njihovog održavanja koji se moraju poštovati i da će vršiti kontrole čišćenja puteva.

Radi se o više 80 putnih pravaca i nekoliko stotina kilometara koji se čiste od 15. novembra ove godine, do 15. marta naredne godine u ukupno pet sektora.

Opština Srebrenica za čišćenje i održavane puteva tokom zime izdvojila je 80.000 KM za zimsko održavanje.

Kako je bilo i proteklih godina, iako nije saopšteno u dokumenitma Javnih nabavki, očekuje se da će zimsko održavanje u centru grada obavljati Komunalno preduzeće „Polet“.

You must be logged in to post a comment Login