Zbog ovog doručka sam se ugojio 10 kilograma, a mislio sam da je zdrav

Radikalna razlika.

Svetski poznati dr Tim Spektor je u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda o ishrani koju emituje na svom Jutjub kanalu govorio i o doručku. Objasnio je kako je na sopstvenom primeru shvatio koliku štetu može da nanese telu pogrešnim izborom doručka.

U nedavnom intervjuu za BBC doktor Spektor je podelio svoje lično iskustvo i otkrio da je zbog lošeg izbora doručka dobio 10 kilograma za 10 godina.

Naime, primetio je da je posle doručka, koji je praktikovao godinama, došlo do naglog skoka šećera u krvi, iako je mislio da se zdravo hrani.

Nutricionista otkriva najgore navike u ishrani Srba i koja surutka je čista prevara

„Mislio sam da jedem zdravo, a ugojio sam se 10 kilograma“, rekao je lekar.

Njegov doručak se sastojao od tosta i marmelade, uz šoljicu čaja i čašu ceđenog soka od pomorandže. To ga je navelo da pokuša da jede druge kombinacije, prateći ono što je dobro za njegovo telo.

Istovremeno, telo njegove supruge nije reagovalo na isti način na istu vrstu doručka. Stoga je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka.

Morao je da promeni doručak

Nakon istraživanja, dr Tim Spektor otkrio je kakav doručak mu najbolje odgovara i najbolje deluje na njegovo telo. Sada, po pravilu, ujutro jede doručak sa visokim sadržajem masti, koji se sastoji od punomasnog jogurta sa orasima, semenkama i bobicama.

„Ujutro jedem punomasni jogurt sa malo orašastih plodova i semenki i dodam šta god imam, bilo smrznuto ili sveže. A čaj sam zamenio kafom“, otkrio je.

Kako je rekao, rezultati su mu se pokazali odličnim, vremenom je izgubio nešto viška kilograma, ali se i nivo šećera u krvi stabilizovao.

„Bila je to radikalna razlika. Nisam imao skokove šećera u krvi. Takođe, nisam osećao glad na poslu već u 11 sati, kao posle tosta sa marmeladom i čajem“, rekao je doktor, piše Espreso.rs.

You must be logged in to post a comment Login