Zbog nedostatka sredstava KK “Želja Ipon” ne ide na takmičenje

Karate klub “Želja Ipon” novu takmičarsku sezonu započeo je uspješno i svoj grad predstavlja u najboljem izdanju, okićeni medaljama na svakom takmičenju.

Naredno takmičenje koje je planirano za vikend u Subotici, Srbija mladi karatisti moraće da propuste jer nemaju dovoljno sredstava.

“Nećemo ići na takmičenje jer je Subotica predaleko i to je mučenje za malu djecu da odu na jedan dan, provedu čitav dan na takmičenju i vrate se odmah, a klub nema sredstava da plati svima prenoćište jer Opština Srebrenica nije u mogućnosti da nam prebaci novac iz budžeta“, rekla je Kristina Milošević, trener KK “Želja Ipon” Srebrenica.

Ovaj karate klub je najmlađi sportski kolektiv u Srebrenici i do sada naš grad okitio je sa skoro 100 medalja na brojinim takmičenjima. Kako nam je rekla Kristina, prije više od mjesec dana poslala je zahtjev za finansijsku podršku ali sredstva nisu dobili.

“Iskreno se nadam da će ovo biti posljednje takmičenje koje ćemo propustiti iz finansijskih razloga, jer mislim da ovaj klub i ova djeca zaista zaslužuju da imaju sve kao i svaki drugi klub. Mi šaljemo jednu pozitivnu sliku o Srebrenici i nastavićemo tako jer je nama u interesu da se nešto lijepo dešava u Srebrenici, ali je problem što mnogi drugi to ne žele! Mada, to nas sigurno neće spriječiti da mi treniramo kao i do sada i sa svakog takmičenja se vratimo okićeni medaljama”, poručila je Kristina.

Problem finansiranja sportskih kolektiva u Srebrenici aktuelan je duži niz godina. Najveću podršku opštinskim budžetom ima FK “Guber” sa 50.000 KM dok ostali klubovi imaju od 2.000 do 5.000 KM, KK “Želja Ipon” 3.000 KM, i sve više poteškoća prilikom učestvovanja na takmičenjima jer sredstava je manje, a potrebe mnogo veće.

You must be logged in to post a comment Login