Zbog alkohola sankcionisano 32 vozača

Proteklog vikenda, 9. i 10. juna, Policijska uprava Zvornik je realizovala regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 185 vozila, a izvršeno alkotestiranje 963 vozača, kojom prilikom su 32 vozača sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu.

Kod 11 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg i kod 4 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, i istu su lišeni slobode. Takođe, tokom akcije su sankcionisana i tri učesnika zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, navodi se iz policije.

You must be logged in to post a comment Login