Završeni 15. „Dani maline 2023“ u Bratuncu

Dodjelom nagrada i zahvalnica završen 15. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma „Dani maline 2023“ koji se održao 9. i 10. juna.

Na sajmu je učestvovalo 80 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH.

Za najbolji malinjak u bratunačkoj opštini nagrađen je Cvijetin Đokić iz Smoljeva, druga mjesto pripalo je Svetlani Ilić, a treća Ivanu Stojanoviću.

Za najljepše uređen unutrašnji štand nagradu je osvojio “Rasadnik Nešković” i nagrađeno je porodično gazdinstvo Neškovića iz bratunačkog sela Pobrđe, koje ima tradiciju od 105 godina bavljenja baštovanstvom, proizvodnjom povrća, bostana, rasada i cvijeća.

Priznanje za najveći štand na sajmu pripalo je Turističkoj organizaciji Republike Srpske, a za najljepši vanjski štand nagrađena je srebrenička firma “Eko-box”.

Održana je tradicionalna smotra pasa svih rasa. Proglašeni su i nagrađeni vlasnici po tri najljepša dvorišta i balkona u urbanom dijelu Bratunca, kao i po tri najuređenija balkona i dvorišta u seoskim sredinama.

Direktor “Dana maline 2023” Aleksandar Stević kaže da je sajam održan uspješno i da je u cijelosti efikasno realizovan kompletan program, kao i predviđeni prateći sadržaji.

On je zahvalio izlagačima, posjetiocima i svima koji su pružili podršku organizovanju ove manifestacije, te uputio poziv da i naredne godine dođu na sajam poljoprivrede, privrede i turizma u Bratuncu.

Organizator “Dana maline” bila je Opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

You must be logged in to post a comment Login