Završena rekonstrukcija “Prve osnovne škole” u Srebrenici

Učenici “Prve osnovne škole” u Srebrenici od nove školske godine pohađaju nastavu u renoviranoj zgradi.

Renoviranje zgrade “Prve osnovne škole” u Srebrenici počelo je završetkom drugog polugodišta i trajalo je do samog početak nove školske godine.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svim predstavnicima Vlade SAD-a koji su pomogli i omogućili da naši učenici rade u puno boljim i kvalitetnijim uslovima”, rekla je za eSrebrenica.ba Amela Hadžić, zamjenica direktora “Prve osnovne škole” u Srebrenici.

Vrijednu donaciju obezbijedila je Vlada SAD-a, Komanda Snaga SAD, Ured za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH koja iznosi 300 hiljada američkih dolara. Ovaj projekat pomogla je i Opština Srebrenica.

renovirana zgrada osnovne škole u srebrenici 02

“Projekt obnove uključivao je postavljanje nove energetski-efikasne fasade, zamjenu krova i podova u gimnastičkoj sali, kao i stabilizovanje zidova u toj sali, postavljanje oluka, obnovu centralnog grijanja i zamjenu podnih obloga u školi”, saopšteno je iz Odjel za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

Školu su danas posjetili, povodom završetka rekonstrukcije zgrade, predstavnici ambasade SAD u BiH i predstavnici Evropske komande američkih snaga i Ured za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini i predstavici Opštine Srebrenica gdje su učenici “Prve osonovne škole” pripremili kulturno-zabavni program u znak zahvalnostim na sanaciji njihove škole.

You must be logged in to post a comment Login