Završena Mala škola glume u Srebrenici

Emir Hadžihafizbegović je na pres-konferenci u prostorijama “Kamernog teatra 55” govorio o sezoni u ovoj ustanovi i novim predstavama.

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović ovom prilikom kazao je da je Škola glume u Srebrenici uspješno završena prije nekoliko dana, a osvrnuo se i na kraj sezone u ovoj kulturnoj instituciji.

U februaru potpisan je sporazum sa “Kamernim teatrom 55” iz Sarajeva, koji će narednih pet mjeseci držati glumačke radionice za djecu iz Srebrenice.

“Radionice su završene. Utisci su fenomenalni. Svi su oduševljeni, i djeca i glumci. Slijede jos neke aktivnosti i bit ćete obavješteni, a u septembru redatelj radi sa djecom predstavu i nakon toga turneja kao što je i planirano”, rekla je direktorica Kulturnog centra Srebrenica Mediha Smajić.

Na “Malu školu glume” prijavljeno je bilo više od 80 djece koja su radila sa 19 glumaca “Kamernog teatra 55” će koji su svakog vikenda boavili u Srebrenici i radili sa djecom

Kako je ranije rečeno, konačan rezultat biće 300 sati učenja, priprema i igranje predstave “Petar Pan” u Banjoj Luci, Mostaru, Prijedoru, Trebinju, Zagrebu, Beogradu…

You must be logged in to post a comment Login