Završena kreativna literarna radionica “Moja prva knjiga”

Narodna biblioteka Srebrenica u protekla dva dana, 28. i 29. januar, održala je četvrtu kreativnu literarnu radionicu „Moja prva knjiga“.

U prvom djelu radionice, osnovci su imali priliku upoznati se sa knjigom, razvojem i oblikom knjige od kamenih ploča pa do elektronske knjige.

“Učesnici ove radionice, kao i proteklih godina su i članovi biblioteke. U nekoliko slučajeva dešava se da kroz ove radionice djeca prvi put posjete biblioteku i postaju veoma redovni i vjerni čitaoci i članovi bibliote iz godine u godinu. Ovogodišnji učesnici su djeca koja su od prvog razreda, čak i od predškolskog uzrasta, članovi biblioteke čime oni potvrđuju vjernost pisanoj riječi i knjizi”, istakla je Violeta Radić, bibliotekarka Narodne biblioteke Srebrenica.

Ova radionica održala se na tri lokacije u prostorijama Područne škole u Potočarima u kojoj učestvuje 11 učenika, u prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica, 5 učenika “Prve osnovne škole” Srebrenica i u prostorijama Područnog odjeljenja biblioteke u Skelanima gdje je učestvovalo 6 učenika Osnovne škole “Kosta Todorović” u Skelanima.

“Svi dječiji radovi biće objedinjeni u jedan zajednički Zbornik, koji će biti treći štampani Zbornik i biće uvršten u fond Zavičajne zbirke čime se djeca priključuju najmlađim autorima Zavičajne zbirke”, rekla je Violeta.

drugo izdanje zbornika

Organizatori ove kreativne literarne radionice „Moja prva knjiga“ prezadovoljni su dječijim radovima i očekuju da će promocija zajedničkog Zbornika biti na dan obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Pokrovitelj ove radionice je Raiffesisen Bank Bosne i Hercegovine.

You must be logged in to post a comment Login