Završena druga “Ljetnja škola za djevojke i djevojčice”

U Srebrenici je danas završena druga “Ljetnja škola za djevojke i djevojčice” koja je počela 21. jula i trajala mjesec dana.

Ova ljetnja škola okuplja djevojčice i djevojke svih uzrasta sa ciljem razvijanja timskog duha, promocije sporta i druženja kroz fudbal. Pokretač “Ljetnje škole fudbala za djevojke i djevojčice” je mlada studentkinja Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, Ljiljana Stjepanović iz Srebrenice.

“Škola fudbala ove godine je trajala mjesec dana. Što se tiče odziva djevojčica, nisam nešto naročito zadovoljna. Najviše su odgovorni za to vremenski uslovi, nismo mogli da održavamo treninge, bilo je mokro i padala je kiša. Dosta djece išlo je i na more, inostranstvo. Od 5 do 13 djevojčica se kretalo po treningu, što za Srebrenicu i fudbal nije loše,” rekla je za eSrebrenica.ba Ljiljana Stjepanović.

Učesnice ljetnje škole su 20. avgusta, u sklopu probne utakmice, Bunt protiv mržnje i kadeti FK “Guber” Srebrenica, odigrali predzadnji meč na travnatoj površini na gradskom stadionu.

Danas je odigrana posljednja utakmica u okviru programa “Ljetnje škole fudbala za djevojčice i djevojke” za ovu godinu gdje su nastupili, u mješovitim ekipama, učesnice ljetnje škole i pioniri FK “Guber”. Rezulat je bio (6:6), a plava ekipa je pobijedila na penalima (6:4).

“Danas je bio taj, oproštajni trening što se tiče ljetnje škole fudbala za ovu godinu. Igrali smo sa pionirima Gubera, djevojčice su se i danas jako lijepo ponašale i pokazali su da vole fudbal, da igraju, da se trude, da žele da nauče nešto novo i utvrde staro gradivo,” rekla nam je Ljiljana Stjepanović.

O utiscima sa ljetnje škole fudbala i današnje utakmice u mješovitoj kategoriji pitali smo i polaznice “Ljetnje škole fudbala za djevojke i djevojčice”.

“Idem na ljetnju školu fudbala u Srebrenici, na školi fudbala je veoma zabavno, prvi put u životu i djevojčice igraju fudbal. Na školi fudbala nam je super, učimo pokrete, žongliranje, svašta. Danas smo igrali utakmicu sa dječacima i pobijedili,” rekla je Jelica Maksimović, učesnica ovogodišnje škole fudbala.

“Bilo mi je super, naučila sam nešto novo. Voljela bi da ima još da se trenira fudbal za djevojčice. Današnja utakmica bila je super ali mi se više dopala utakmica sa starijim, ali nema veze,” rekla je Anđela Bibić, učesnica ovogodišnje škole fudbala.

“Bilo mi je odlično, naučila sam svašta, trener Ljiljana je bila super. Utakmica mi je bila dobra jer smo pobijedili,” rekla nam je Valentina Radović, učesnica ovogodišnje škole fudbala.

Nakon današnje utakmice sa pioniram FK “Guber”, pitali smo i dječake kako je to igrati zajedno sa djevojčicama i kako im se dopala utakmica.

“Bilo mi je odlično igrati u mješovitim ekipama sa djevojčicama,” rekao nam je Edis Avdić, pionir FK “Guber” Srebrenica.

“Ovdje mi je bilo super igrati sa djevojčicama, one su stvarno dobri igrači,” rekao nam je Ognjen Vasić, pionir FK “Guber” Srebrenica.

“Ovaj dan mi je bio lijep, igrao sam fudbal sa svojim drugarima i drugaricama i jako lijepo mi je bilo,” rekao nam je Željko Zekić, pionir FK “Guber” Srebrenica.

O utisicma sa današnje utakmice razgovarali smo sa Samirom Mujičićem, trenerom pionira i kadeta FK “Guber” Srebrenica.

“Drago mi je da sam uspostavio kontakt sa gospođicom Ljiljom, trenerom škole fudbala za djevojčice. Nedavno smo dogovorili da ćemo imati utakmicu sa polaznicima njene škole i mojim pionirima. Danas smo odigrali utakmicu, rezultat je bio neriješen. Planiram da nastavim saradnju sa Ljiljom gdje planiramo odigrati još sličnih utakmica,” rekao je Mujičić.

Ljiljana Stjepanović, organizator druge “Ljetnje škole fudbala za djevojčice i djevojke” planira i naredne godine organizovati školu fudbala za djevojčice.

“Težim ka tome da to svake godine bude sve veće i ozbiljnije i da učestvuje što više djevojčica i djevojaka na ljetnjoj školi fudbala,” dodaje Ljiljana Stjepanović.

Ljetnju školu fudbala finansijski je podržala Opština Srebrenica dok je logistički, u opremi, pomogao FK “Guber”.

You must be logged in to post a comment Login