Završen prvi Podrinje Biznis Forum, više od 50 učesnika iz Podrinja, BiH i EU

Danas je održan prvi Podrinje Biznis Forum u mjestu Divič kod Zvornika na kojem se okupilo više od pedeset privrednika i ekonomista iz cijelog Podrinja, svih dijelova Bosne i Hercegovine i Evropske Unije.

Organizator prvog Podrinje Biznih Foruma bilo je udruženje Sinovi Podrinja koje ima svoje sjedište u Beču, a u BiH djeluje u saradnji sa više udruženja i organizacija uključujući i UG “Srcem za Podrinje”.

Nakon dolaska učesnika, Biznis forum je otvorio dr Samir Vildić, a uvodničar u radni dio Foruma bio je Ragib Zahirović, privrednik koji je kapital stekao u Beču, jedan od osnivača UG „Sinovi Podrinje“ i predsjednik organizacionog odbora Podrinje Biznis Foruma.

Prisutnim su se obratili panelisti magistar Selmir Šljivić, ekspert i stučnjak iz oblasti ekonomije sa bogatim isksutvom, kao i Ismail Šehić koji je govorio o mogućnostima koje nude predpristupni i pristupni fondovi Evropske Unije, kao i Zekerijah Mulamustafić koji je dio svog kapitala iz Austrije vratio u svoju rodnu Janju i tu otvorio pogon za proizvodnju MOP-ova.

Učesnici su nastavku radnog dana kasnije podijeljeni u radne grupe, a rezultat rada grupa je preko 40 projektnih prijedloga koji će biti napisani, ali i realizovani u narednih godinu dana.

Među učesnicima pored privrednika bili su ugledni profesori Univerziteta u Tuzli koje je predvodila dr Nermina Hadžigrahić, predstavnici privrednih komora nekoliko nivoa vlasti u BiH, kao i aktivisti nevladinih organizacija.
“Zajedno možemo sve” poruka je prvog Podrinje Biznis Foruma, piše Zvornički.ba.

You must be logged in to post a comment Login