Završen četvrti “Kamp mira”, organizatori prezadovoljni!

Završen je ovogodišnji, četvrti “Kamp mira” koji se održava u Klotjevcu, nedaleko od jezera Perućac. Kamp je počeo 11. jula a završio se juče, 17. avgusta.

Ovaj kamp svake godine bilježi sve veću posjetu iz svih bivših republika. Ovogodišnji kamp imao je oko 500 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Austrije.

“Kamp je ove godine premašio sva očekivanja, velika posjeta mladih iz cijele bivše Jugoslavije potvrđuje da je ovaj kamp projekat koji ima budućnost i koji, zasigurno, na najbolji način promoviše jezero Perućac i šalje poruku mira iz Srebrenice,” rekla je za eSrebrenica.ba Nela Mustafić, jedna od organizatora “Kampa mira 2014.”

Ove godine “Kamp mira”, po prvi put, posjetila su i djeca iz organizacija “Osmijeh za osmijeh” iz Tuzle. Doprinos ovom kampu dao je i poznati bh. muzičar Seid Memić Vajta koji je za potrebe kampa ustupio kompletan razglas posredstvom prijatelja iz Travnika ali nije mogao doći na kamp.

“Sticajem okolnosti, Vajta nije mogao da dođe na kamp zbog svojih obaveza i zaželio je uspješan i sretan rad ovom kampu,” istakao je Melić.

Ovaj kamp posjetio je i poznati voditelj i novinar Jovan Memedović i podržao rad i ambicjie kampa.

“To što je naš kamp jedini smještajni kapacitet na bosanskoj strani jezera Perućac daje ovom projektu poseban značaj te se nadamo da ćemo i narednim godinama biti dobri domaćini i našu opštinu predstaviti na najbolji način,” poručuli su organizatori “Kampa mira”.

Ekipa koja organizuje “Kamp mira” ostala je u Klotjevcu gdje se privode kraju aktivnosti uređivanja prostora na kojem će se i naredne godine održati još jedan, veći i mnogo bolji kamp.

You must be logged in to post a comment Login