Završen 5. Bratunački strip festival

Školom stripa za najmlađe i dodjelom zahvalnica za učesnike Bratunačkog strip festivala završeno je jubilarno peto izdanje festivala.

Prethodna dva dana posjetioci su mogli da uživaju u izložbama, radovima, radionicama stripa i crtanja sa autorima iz naše zemlje i regiona, predstavljanju novih izdanja i berzi stripa.

Najmlađi su danas imali priliku da saznaju više o tome kako nastaje strip, koji su najpoznatiji strip junaci i kako da ispričaju priču kroz strip.

Festival je otvorila izložba “15 godina Vekovnika”, grafičkog romana koji je nastao iz glave scenariste Marka Stojanovića koja je bila postavljena tokom trajanja festival.

Predrag Milić, inicijator i organizator festival kaže da je ove godine festival protekao veoma dobro osim lošeg vremena koje je ograničilo festival na zatvoreni prostor.

On kaže da je u planu nakon petog izdanja Bratunačkog strip festivala uvođenje novina kako bi strip bio tema rada tokom čitave godine gdje planiraju redovnu Školu stripa za najmlađe i druge aktivnosti.

You must be logged in to post a comment Login