Zatvorili su banku, a sada ni bankomat ne radi

O tome da je Srebrenica “zadnja rupa na svirali” govori i to da nakon zatvaranje banke, već sedam dana ne radi ni bankomat što smo i provjerili.

Srebreničane je krajem prošle godine razočaralo zatvaranje poslovnice UniCredit banke, jedne od ukupno dvije koliko ih posluje u ovoj opštini, koja je radila 22 godine.

Iako je obećeno da će bankomat ostati, punih sedam dana nije u funkciji zbog čega su klijenti ove banke primorani da koriste druge bankomate uz provizije ili odlaze u Bratunac, a neki su ostali i bez kartica proteklih dana.

Iako je informacija o zatvaranju banke bila i na sjednici lokalnog parlamenta, iz banke nam nisu potvrdili ovu informaciju početkom decembra prošle godine, da bi trinaest dana kasnije ipak potvrdili da se banka zatvara do 23. odnosno 26. decembra 2022. iako je, prema našim saznanjima, poslovala pozitivno.

Do prije nekoliko godina ova banka je bila jedina u Srebrenici, do otvaranja Ziraat banke, čime u Srebrenici posluje dvije banke, dok se u susjednom Bratuncu taj broj daleko veći.

Kako saznajemo, na mjestu UniCredit banke mogla bi doći nova banka, u toku su dogovori.

You must be logged in to post a comment Login