Zašto se molitve sjetite kad vam je teško – Sjetite je se i kada vam super ide

Ne čekajte poslednji trenutak da se pomolite da se stvari spase ili riješe nego se molite da se ne dogode.

Toliko smo opsednuti problemima da gotovo nikada ne izdvojimo ni par minuta vremena kako bismo se pomolili i zahvalili Bogu na svemu što trenutno imamo. Ljudi su uglavnom usredsređeni na ono negativno i nikada ne pronađu vreme da zahvale životu za ono dobro što im se događa.

Takva je priroda čoveka. Kad mu je sve po volji, on zaboravlja na vjeru. Pre odlaska u krevet, radije gledamo fotografije na društvenim mrežama, čitamo tračeve o zvezdama, ali ne pronalazimo vreme za ono najvažnije. U onom trenutku kada nas zadesi neka nevolja, setimo se svetinja.

Po pravilu, čovek se okreće religiji tek kada se nađe u nekom problemu. Kada izgubimo posao ili je neko nama blizak bolestan. U situacijama kada ne znamo šta i kako dalje, okrećemo se molitvi. Kada doživimo neko odbijanje iako smo sve uradili kako treba, sledi pitanje zašto se to tako dogodilo.

Obično nas muče pitanja da li smo ispravno postupili, da li je naša krivica. Jedini odgovor na ova pitanja je da sve ima svoj tajming. Ako nešto ne ide po planu, to je zato jer trenutno za ostvarenje neke želje nije pravo vreme. Vrlo je teško pomiriti se sa idejom da se ono što je zamišljeno ne realizuje odmah.

Javlja se osećaj ljutnje, uznemirenosti i nervoze. Činjenica je da bi ostvarenje cilja prouzrokovalo neke druge probleme, jer za sve u životu postoji pravi tajming. Zato, umesto da tugujete nad onim što se nije ostvarilo, prihvatite takvu situaciju i krenite dalje. U prirodi čoveka je da želi sve i odmah, ali posmatrajte to na ovaj način, odlaganje nekih stvari nas zapravo štiti od nekih loših.

Ono što je suđeno dogodiće se pre ili kasnije, a ono što nije zapisano u sudbini je bolje da se nikada ni ne realizuje. Umesto da jurite za nečim za šta trenutno niste spremni, bolje je biti strpljiv i verovati Bogu. Žurba i nestrpljenje su glavni neprijatelji. Budite strpljivi i videćete šta vam život sledeće sprema, piše Pult24.info.

You must be logged in to post a comment Login