Zašto rad u kuhinji nije med i mlijeko

Kuvari stoje po 10 sati dnevno u zagrijanoj prostoriji, ne mogu sebi ‘priuštiti’ bolovanje, a rijetki su oni koji su u sretnim vezama. I dalje mislite da Gordon Ramsay ili Jamie Oliver imaju posao iz snova?

I dok zadnjih godina svjedočimo sve većem broju slavnih kuvara koji se populariziraju kroz razne emisije, raditi u kuhinji i dalje je sve samo ne lagano. Donosimo neke od razloga zašto nije lako biti kuvar!

Praznici su radni dani

Sjetite se kako se znate veseliti kad u kalendaru za godinu koja dolazi križate praznike i razmišljate o spajanju godišnjeg. E pa, u kuvarskom poslu to vam je džabe i možete zaboraviti na praznike i slobodne vikende, jer su ti dani obično radni.

Veliki popis obaveza

Kad ste glavni kuvar u nekom ozbiljnom restoranu, kuvanje nije vaš jedni zadatak. Trebate znati filetirati ribu, raskomadati janje, isplanirati jelovnik, podijeliti poslove među drugim i na kraju biti odgovaran za svaki tanjur koji izađe iz kuhinje.

Kuvanje boli

Stajati na nogama više od deset sati dnevno sve je samo ne ugodno i praktično. Kao da to nije dovoljno, u kuhinji rukujete oštrim noževima i radite s visokim temperaturama zbog čega su ozljede prilično česta stvar.

Nikad ne znate kad će se pojaviti sanitarna inspekcija

Dolazak inspekcije zna biti noćna mora, posebno za vrijeme radnog vremena. Koliko god kuhinju održavali čistom i urednom, uvijek se može dogoditi da nešto baš taj dan pođe krivo, pa će vlasnika dočekati kazna, a cijeli restoran će doći na zao glas.

Ne postoji bolovanje

Kuvari sebi ne mogu ‘priuštiti’ bolovanje zbog prehlada, alergija i drugih sezonskih bolesti. Računica je jednostavna: ako kuvara nema na svom radnom mjestu, nema ni jela u restoranu ili hotelu toga dana.

Strpljenje je kuvarska vrlina

Na jelovniku imate tridesetak jela, ali uvijek se nađe neki mudrac koji želi nešto posebno. Često se gostima udovoljava, jer želite da se o vašem restoranu priča pozitivno, ali činjenica je da će vas takav gost izbaciti iz takta.

Kuvari nemaju vremena za veze

Ukoliko ne nađete osobu koji radi isto radno vrijeme kao i vi, i ne smeta joj večerati iza ponoći, vezu s kuvarom nije lako ostvariti jer ih nikad nema kod kuće.

Izvor: Punkufer.hr

You must be logged in to post a comment Login