Zašto ljudi koji dodaju ovaj iznenađujući začin u svoju kafu imaju zdravije tijelo i ravniji stomak

Iako će vam mnogi stručnjaci reći da je obična crna kafa najzdravija opcija, posebno ako želite da smršavite, određeni začini mogu podići stvari na viši nivo uz neke fantastične prednosti.

Kurkuma je jedan od najboljih izbora, zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima koja pospješuju metabolizam.

Kurkuma vjerovatno nije prva stvar na koju biste pomislili da dodate kafi svakog jutra, posebno ako volite nešto slađe. Češće se nalazi u prijatnim obrocima kao što su supe, zahvaljujući svom jedinstvenom, zemljanom ukusu. Međutim, ovaj čuveni žuti začin nema samo odličan ukus u kafi, on također pruža neke nevjerovatne zdravstvene prednosti koje mogu učiniti čuda za vaše tijelo.

Za početak, kurkuma je puna nevjerovatnih antioksidansa, koji su ključni za vaše cjelokupno zdravlje i pružaju brojne prednosti u smanjenu obima struka.

Antioksidativna svojstva kurkume mogu pomoći u smanjenju insulinske rezistencije, šećera u krvi, nivoa holesterola i drugih metaboličkih stanja koja su rezultat gojaznosti.

Mnoge zdravstvene prednosti kurkume zahvaljuju se posebno jednom aktivnom spoju, zvanom kurkumin, koji može potaknuti gubitak težine jačajući metabolizam i boreći se protiv upale. Kurkuma sadrži ključno jedinjenje, kurkumin, koji je povezan s poboljšanim obimom struka, indeksom tjelesne mase (BMI) i tjelesnom težinom prema nekoliko studija, piše Klix.ba.

You must be logged in to post a comment Login