Zaposlenima u zvorničkoj bolnici uplaćeno po 1.000 KM za praznike

Radnicima zvorničke bolnice jutros je uplaćeno po 1.000 KM pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, piše Info Birač.

Saznavši za ovu vijest obratili su nam se radnici Doma zdravlja koji su istakli da nemaju iste uslove te istakli da još čekaju oktobarsku platu. Direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović najavio je da će plata za oktobar biti isplaćena danas, a da za božićne praznike planiraju da radnike nagrade sa po 200 KM.

Kako su nam saopštili iz JZU „Bolnica Zvornik“ iznos od po 1.000 KM za svakog zaposlenog je isplaćen iz vlasittih sredstava.

“Ovaj iznos je nagrada za sve zaposlene u zvorničkoj bolnici koji se trude da pruže što bolje uslove svim pacijentima i da našu uslugu podignu na što veći nivo. Samo zadovoljan radnik može da da svoj maksimum na poslu kako bismo imali zadovoljne pacijente. Treba naglasiti da smo novac izdvojili iz vlastitih sredstava, te da smo mi opšta bolnica sa najmanjim brojem zaposlenih radnika u Republici Srpskoj, a od deset bolnica mi smo na petom mjestu po broju pruženih usluga. Ujedno, imamo i namanja dugovanja od svih bolnica u Republici Srpskoj. Prepolovili smo dugovanja koja su nastala u ranijim godinama, odnosno uplatili 5,5 miliona maraka starih obaveza. Nemamo dugovanja radnicima ni dobavljačima, a jedino dugujemo državi za poreze i doprinose. Kao ekonomista, sa svojim timom zaposlenih, uvijek smo se trudili da smanjimo troškove i povećamo prihode te smo i ove godine uspjeli da takvim radom i zalaganjem nagradimo sve zaposlene. To je, ujedno, i motiv da i oni nastave da pružaju svoj maksimum na poslu te da imamo zadovoljne pacijente”, istakao je za Info Birač Ivan Popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“.

Nakon što su dobili ovu informaciju našem portalu jutros su se obratili radnici Doma zdralja iz Zvornika istakavši da još čekaju oktobarsku platu i da su diskriminisani po pitanju ovakvih prihoda.

“Čini se kao da ne živimo u istoj državi”, napisala nam je jedan od radnika Doma zdravlja u Zvorniku.

Ipak, i za njih će biti obezbijeđen novac za praznike, ali u iznosu od 200 KM. Kako nam je rekao direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović oktobarska plata će biti isplaćena danas, a za božićne praznike će isplatiti radnicima po 200 KM.

“Mi plate dobijamo redovno. Kašnjenje od jednog mjeseca je nastalo prije desetak godina, ali od tada one se isplaćuju redovno i u kontinuitetu. Za božićne praznike ćemo radnicima isplatiti po 200 KM jer više nismo u mogućnosti. Oni zaista rade odgovorno svoj posao i treba ih nagraditi, ali mi nismo u mogućnosti poput bolnica da isplatimo isti iznos stimulansa. Oni imaju drugi način finansiranja, posebne grantove, što kod nas nije slučaj”, rekao je Aćimović za Info Birač.

You must be logged in to post a comment Login