Zakazalo održavanje: Put Srebrenica – Skelani sve kritičniji za saobraćaj

I dalje putna signalizacija se gotovo ne vidi na pojedinim mjestima jer je trava, šiblje i korov prerastao saobraćajne znakove na većini putnog pravca Srebrenica – Skelani, javljaju nam čitaoci.

Na pojedinim mjestima saobraćaj se odvija sredinom ceste jer je šuma izrasla na put, a grane prijete da oštete vozila.

Prema riječima vozača koji svakodnevno voze ovom dionicom od Skelana do Srebrenice, stanje puta je sve gore i savjetuju, malo i uz šalu, da u gepek, pored obaveze opreme imate i sjekiru, a ko ima i motornu testeru.

Ranije smo, prije mjesec dana, pisali da je dio puta na oko sedam kilometara od Srebrenice uređen i pokošen dok je ostatak puta u veoma lošem stanju jer je trava iznikla toliko da smanjuje vidljivost vozačima, dok je kolosek na nekoliko mjesta sužen jer se granje spustilo toliko nisko da je polovina trake zauzeta.

Zbog velikih padavina tokom jeseni radnici „Zvornik puteva“ koji održavaju ovu dionicu ne mogu da postignu da urede sve putne pravce iako je jedan dio ovog puta pokošen, rekli su nam krajem juna.

O ovom problemu obavijestili smo i njih kako bi reagovali na vrijeme i dobili odgovor.

“Na žalost uslijed kiše vegetacija je dovela do velikih problema, a takođe planovi Javnog putevi Putevi RS su predvidjeli da se jednom ili dva puta u toku godine kosi trava. Put Srebrenica – Skelani je regionalni, a prioritet su prvo magistralni pa tek onda regionalni. Koliko nam je poznato jedan traktor je trenutno na području Bratunca i Srebrenice i ovih dana kosi tako da će vjerovatno u sljedećoj sedmici biti na toj lokaciji. I što je još jedan problem, po ugovornim dokumentima košenje obuhvata samo jednu kosu, odnosno metar širine što je naravno nedovoljno i u suštini put i dalje ostane nepregledan”, rekli su nam iz “Zvornik puteva” 30. juna.

Na naše upite, ovog puta nisu imali nikakav odgovor.

Kako izgleda put, pogledajte fotografije.

You must be logged in to post a comment Login