Zabrinjavajuće stanje u privredi

U periodu od polovine septembra 2013. godine do danas, u opštini Srebrenica privremeno je odjavljeno osam radnji, za stalno je odjavljeno 10 zanatskih i trgovačkih radnji, dok su otvorene samo četiri radnje, rekao je Dane Katanić v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i razvoj opštine Srebrenica.

Katanić je istakao da zanatlije i trgovci u Srebrenici nisu u mogućnosti da opstanu zbog loše ekonomske situacije koja vlada u ovoj opštini ali i cijeloj zemlji. Poručio je da su građani koji ovdje žive uglavnom nezaposleni, pa se to i reflektuje na stanje u privatnim radnjama, ali i u privredi uopšte.

On je naveo podatak da je u Srebrenici u periodu od 2009. godine do danas broj odjavljenih privatnih radnji veći za 33 u odnosu na broj prijavljenih. Međutim, Katanić ipak ističe da je omjer zaposlenih i otpuštenih radnika u ravnoteži, što je donekle ohrabrujuća činjenica, ali se u budućnoti mora više raditi na otvaranju novih radnih mjesta.

V.d. načelnika Odjeljenja za privredu i razvoj u opštini Srebrenica Dane Katanić je govorio i o trenutnom stanju u Banji „Guber“ koja bi, kako kaže, mogla biti okosnica razvoja turizma i ekonomije ne samo u opštini Srebrenica već i kompletnoj regiji. Rekao je da Opština Srebrenica mora učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne početak rada Banje „Guber“.

Prijatelji Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login