Za šta sve možemo koristiti omekšivač za veš

Jeste li znali da omekšivač za rublje, osim što nam odjeću čini mekšom i udobnijom, u kućanstvu može koristiti i za neke druge svrhe? Donosimo nekoliko zanimljivih savjeta o višestrukoj upotrebi te mirisne tekućine.

Osvježava prostor

Ne želite li novac trošiti na kupovinu osvježivača zraka, možete ga napraviti sami – od omekšivača. Bočicu s raspršivačem napunite s vodom i omekšivačem kojeg najradije koristite u omjeru 1:3. Poprskajte tom mješavinom ugodna mirisa svoje zavjese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Također, možete time osvježiti i unutrašnjost svoga automobila.

Uklanja statički elektricitet 

Kako biste spriječili brzo nakupljanje prašine na vašem televizoru ili pak na drugim plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazrijeđenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i pobrišite njome željeni predmet. Tako ćete spriječiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imat ćete čist i mirisan namještaj.

Glatkim površinama daje savršeni sjaj

Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomiješajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i ulijte u bočicu s raspršivačem. Poprskajte tom tekućinom krpu za brisanje prašine i pobrišite njome staklene površine u stanu, tuš-kabinu i druge čvrste i glatke površine, te ih potom pobrišite suhom krpom.

Olakšava skidanje starih tapeta

Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mješavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šalice vode. Spužvom namočite tekućinu na tapetu i ostavite je 20-30 minuta, te je potom s lakoćom uklonite sa zida.

Omekšava kistove i četke za bojenje

Kistovi i četke za bojenje biće puno mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Osušite ih potom i pospremite. Budite sigurni da kod sljedeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.

Izvor: Avaz.ba

You must be logged in to post a comment Login