Za srebreničke srednjoškolce treće mjesto za tehnološku inovaciju

Ekipa “Parfemdžije” iz Srednjoškolskog centra Sebrenica osvojila je treće mjesto u finalu “Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju” gdje su se predstavljale najbolje ideje.

Takmičenje je održano juče u Banja Luci, a u finalu je bilo šest ekipa.

„Ovo takmičenje je rezultat saradnje Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske“, navode se iz SŠC Srebrenica.

Tim „Parfemdžije“ čine profesorka Tomić i profesorka Rada Popović koja predaje farmaceutsku grupu predmeta u SŠC-u, asistent tim je mlada profesorka Svjetlana Jovanović, a timu su učenice Tijana Marković i Marica Milosavljević, a umjesto ranijih članova tima  Lidije Polić i Ilije Genge, koji su završili srednju školu, u timu su novi članovi, učenici Vukašin Jovanović i Elma Salkić.

SŠC Srebrenica već godinama osvaja medalje na mnogim takmičenjima i ustanova je iz koje nastaju najbolji kadrovi iz raznih struka koji će sigurno graditi bolju i ljepšu budućnost ove zemlje.

You must be logged in to post a comment Login