Za mlade iz Bratunca održana radionica “Kultura religije”

Udruženje “Forum žena” iz Bratunca organizovana je radionice za mlade na temu “Kultura religije”.

Na radionici učešće je uzelo dvanaest mladih iz Bratunca koju su vodili Vedrana Perić i Matej Šakota mladi lideri, članovi Omladinske organizacije “Bratunački omladinski klub – BOK“ Bratunac.

Radionica je bila prilika da mladi razgovaraju o sličnostima i razlikama tri monoteističke religije koje su dominantne u Bosni i Hercegovini: hrišćanstvu, islamu i judaizmu.

“Najinteresantniji dio radionice je bio kada smo razgovarali o običajima koje praktikujemo prilikom obilježavanja vjerskih praznika. Imali smo priliku da naučimo nešto novo, jer nisam bila sigurna šta određeni praznici znače za moje drugove i drugarice. Nakon ove radionice osjećam da smo se više međusobno zbližili“, izjavila je jedna od učesnica nakon radionice, navodi se u saopštenju “Foruma žena”.

Ova radionica je realizovana kroz projekat “Mladi lideri u zajednici regije Birač 2“ koji implementira Udruženje “Forum žena “ Bratunac u sklopu Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projekta kojeg implementira IOM Bosnia and Herzegovina, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

You must be logged in to post a comment Login