YouTube predstavio novu aplikaciju nazvanu YouTube GO

Što god neko mislio o YouTube servisu i koliko god se pričalo o njegovim manama, na globalnom nivou još uvijek je riječ o daleko najpopularnijoj platformi za dijeljenje i pregled video zapisa.

Nema sumnje kako postoji dobra i kvalitetna konkurencija, ali YouTube ostaje “top”. Baš zato divizija razvojnih timova nastoji održati kvalitet na najvišem mogućem nivou, baš zato se često pojavljuju nove opcije, usluge, funkcionalnosti i mogućnosti za sve korisnike YouTube servisa.

Jedna od takvih upravo je na testiranju u Indiji i nazvana je YouTube GO. Iako je deklarisana kao “YouTube aplikacija za ljubitelje videa nove generacije” njena je osnovna namjena zapravo okrenuta u sasvim suprotnom smjeru. Naime, YouTube Go nije nadograđeni klasični YouTube nego sasvim nova aplikacija koja je prvenstveno namijenjena korisnicima koji žive u krajevima gdje je internet veza poprilično spora. Takvih upravo u Indiji ima podosta, zato je ta zemlja izabrana za početnu fazu testiranja aplikacije.

YouTube GO će vam omogućiti da na brzinu “škicnete” određeni video, kako biste odlučili da li ćete ga pogledati do kraja, možete preuzeti video zapise na svoj uređaj, možete odabrati kvalitet repodukcije, možete putem Bluetootha podijeliti video zapis s nekim od prijatelja ili članova porodice, možete čak i saznati koliko će vam prometa “odnijeti” određeni video…

Za sada je sve u beta fazi, a produkcija se očekuje početkom iduće godine na mnogim tržištima.

Izvor: Zimi.hr

You must be logged in to post a comment Login