Vrtić u Srebrenici na putu da postane „Prijatelj pravilne ishrane“

Danas je u Dječijem vrtiču „Poletarac“ u Srebrenici upriličena posjeta, ocjenjivanje pripremanja hrane za djecu predškolskog uzrasta za ulazaka u program „Prijatelji pravilne ishrane“.

Koordinator inicijative za škole i predškolske ustanove “Prijatelji pravilne ishrane” i predstavnik Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, doc. dr Dragana Stoisavljević kaže da se ovaj program „Prijatelji pravilne ishrane“ u Republici Srpskoj se sprovodi već osam godina.

„U saradnji sa Unicefom ‘Program pravilne ishrane’ sprovodimo od 2014. godine i uključen je veći broj predškolskih institucija iz Republike Srpske. Danas smo u Srebreni kako bi ocijenili predškolsku ustanovu u Srebrenici i utvrdili da li je ona ispunila indikatore za ocjenu predškolske ustanove Prijatelji pravilne ishrane“, kaže Stoisavljević.

Ona je rekla da je ovo treća posjeta srebreničkom vrtiću i da očekuje da će, shodno dosadašnjim rezultatima, i ova pedagoška ustanova postati dio ovog programa.

Vrtić “Poletarac” je uključen u program “Prijatelji pravilne ishrane” još od 2016. godine gdje su kao ustanova izradili svoju politiku i akcioni plan, a sve u cilju da promovišu zdrave stilove života kroz razne vaspitno – obrazovne aktivnosti u vidu obilježavanja bitnih datum, organizovanja kuvarskih radionica, izrade crteža i postera, zdravstveno higijenskih i fizičkih aktivnost, kažu iz „Poletarca“.

You must be logged in to post a comment Login