Volonteri Emmausa obnavljaju dom Ostojića

Volonteri 12. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kamp za mlade iz Evrope i svijeta počeli su danas sa rekonstrukcijom kuće petočlane porodice Ostojić iz Gnione.

Porodica Ostojić ima pet članova. Najmlađi je Mića, Nikolina i Nikola sa majkom Radojkom i otac Radivoje žive u nedovršenoj kući u Gnionoj.

“Načelnik Srebrenice predložio nam je da u okviru svojih aktivnosti ove godine pomognemo u obnovi porodičnog doma Ostojića”, kaže Mirela Ahmetbegović iz MFS “Emmaus” u BiH.

Prema njenim riječima, u prvoj etapi uradiće se prilaz kući, stepenice i kupatilo, a do zime trebao bi da se uradi i jedna soba kao i drugi radovi za koje se obezbijede novčana sredstva.

“Ja i supruga ne radimo, ja privatno popravljam uređaje, a imamo dulum maline od čega izdržavamo porodicu”, kaže Radivoje.

Nada se da će se i Opština Srebrenica uključiti kako bi barem dijelom obnovio dom.

“Nisam se nadao da će baš neko doći da pomogne mojoj porodici, hvala svima, načelniku, Emmausu i volonterima koji tu rade”, rekao je Radivoje.

12. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp za mlade okupio je oko 80 volontera iz više od 10 zemalja i traje do 24. jula.

You must be logged in to post a comment Login