Vlada RS obezbijedila 800.000 KM za Srebrenicu

Uskoro počinje asfaltiranje 1,1 kilometar lokalnog puta od sela Osredak prema Srebrenici, nakon čega i puta Kazani-Orahovica, za selo Visočnik, potvrdio je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 800.000 KM za izgradnju lokalnih puteva i druge projekte u ovoj opštini, od čega je 450.000 KM namijenjeno za asfaltiranje nekategorisanih, seoskih puteva.

Prema riječima Grujičića, tim sredstvima završena je izgradnja i asfaltiranje dionice puta za selo Božiće, te kraćih putnih pravaca u naseljima Vidikovac i Žuti Mos. Dio sredstava biće iskorišten za asfaltiranje platoa i parkirališta u srebreničkom naselju Baratova.

„Ostatak sredstava od 350.000 KM predviđen je za rekonstrukciju objekata bivše Vezionice u kojima je predviđeno otvaranje novih proizvodnih pogona za zainteresovane investitore“, rekao je Grujičić.

On kaže da su do sada interes pokazali investitori za otvaranje mljekare, drvoprerade, proizvodnje odjeće, obuće i drugih vrsta proizvodnje, te će se sagledati najbolje ponude kako bi se zaposlio što već broj radnika.

You must be logged in to post a comment Login