Vječiti problem žena: Kako da vam lak na noktima traje duže

Koliko puta vam se desilo da nalakirate nokte i da poslije nekoliko neopreznih pokreta primijetite da se na nekim mjestima lak ogulio ili da nije postojan kako ste očekivali?

Možda niste čekali da se potpuno osuši? Ili ste zaboravili da nanesete bezbojni bazni sloj koji istovremeno njeguje nokte i produžava trajanje laka? Stručnjaci za manikir kažu da bi lak na noktima trebalo da traje i do nedjelju dana bez ikakvih tragova oštećenja. A da biste to postigli, sledite njihova uputstva, korak po korak.

1. Štapić za uši umočite u alkohol ili alkoholno sirće i njime očistite tragove masnoća sa nokatnih ploča prije nanošenja baznog laka.

2. Pošto očistite nokte, nanesite najprije sloj bezbojnog, ljepljivog baznog laka i sačekajte da se dobro osuši.

3. Na vrhove noktiju koji se najčešće oštete, nanesite dva sloja baznog laka, pa će vam duže trajati.

4. Prije nanošenja laka u boji, nemojte da tresete bočicu gore-dole, već je okrećite između dlanova. Tako ćete spriječiti stvaranje mjehurića vazduha i uništiti postojeće.

5. Pažljivo mažite lak na nokatne ploče, pazeći da ne pređete i na kožu oko nokta, jer ona “podiže” lak, pa će se u tom slučaju brže pojaviti oštećenja.

6. Čak i kada žurite, ne sušite nokte fenom za kosu. Ako želite da ubrzate proces sušenja, vrhove prstiju umočite u hladnu vodu.

7. Poslije laka u boji, nanesite sloj završnog bezbojnog laka. Na svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka, da biste održali sjaj.

8. Ne perite ruke antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju jer isušuju nokte i uništavaju završni sloj sjaja. Bolje birajte blage sapune.

9. Svakodnevno njegujte nokte odgovarajućim preparatima ili uljem koje spriječava sušenje i listanje nokatnih ploča. Na taj način, spriječićete da višak vlage ošteti lak na noktima.

10. Nosite rukavice kada perete sudove, jer topla voda i deterdžent za pranje sudova brzo uništavaju manikir.

Izvor: Novosti.rs

You must be logged in to post a comment Login