Više nisu obavezne rukavice u zatvorenom prostoru

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona, po kojem građani u zatvorenom prostoru više nisu obavezni da od zaštitne opreme nose rukavice, s tim što je nošenje maske i dalje obavezno.

U cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona, obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih i pridržavaju se uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske.

U zatvorenim prostorijama pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, obavezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja, saopšteno je iz Republičkog štaba za vanredne situacije.

You must be logged in to post a comment Login