Zvanično počeo 13. Međunarodni omladinski radni kamp za mlade

Večeras je zvanično otvoren 13. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp za mlade u Potočarima, a ove godine učešće je uzelo oko 70 mladih iz 9 država.

Kamp je zvanično otvorio zamjenik načelnika Nermin Alivuković istakavši da je su ovi kampovi u funkciji obnove i podrške stanovnika Srebrenice.

“Prije trinaest godina bio sam raspoređen ispred Opštine Srebrenica da koordinišem sa Emmausom i da započnemo kamp koji je tada počeo na livadi, bez svega ovog što je do danas sagrađeno”, kaže Alivuković.

Alivuković je mladim poslao poruku, a to je da treba da postoji “ljubav, vjera i nada u budućnost Srebrenice”.

Pomoćnica direktora za ljudske resurse u MFS “Emmaus” BiH Sabina Arnaut Jahić rekla je da je od početka kampa bio tu direktor Hamzalija Okanović.

“Zajedno da Emmaus timom punih trinaest godina bio je i naš direktor koji je u saradnji sa Opšinom Srebrenica radio na tome da ovaj kamp opstane i svake godine raste”, istakla je Sabina.

Ona kaže da glavna aktivnost ove godine izgradnja ambulante u Potočarima gdje će biti uključeni učesnici kampa, a tu su i pomoć lokalnom stanovništvu te učešće u projektima koje sprovodi Emmaus u srebreničkoj opštini, pomoć lokalnom stanovništvu i pomoć u rekonstrukciji zgrade Pivnice.

Za učesnike kampa predviđene su i druge zabavne, edukativne, kulturne i turističke aktivnosti, a sve je sa ciljem druženja, sticanja novih prijatelja i vještina.

Bego Bektić načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis sve prisutne je pozdravio u ime načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

“Emmaus je već dugo prisutan u Srebrenici gdje je ostvario brojne rezultate veoma važne za ovu opštinu kroz niz projekat”, istakao je Bektić i poručio da je važno iz Srebrenice poslati poruku ljubavi, mira i tolerancije.

You must be logged in to post a comment Login