Završen fudbalski turnir u Potočarima

Danas je odigran VIII Memorijalni turnir u malom fudbalu „Adnan Karović“ u Potočarima na kojem je nastupilo 11 ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Potočari, drugo mjesto ekipa Sućeska i treće mjesto ekipa Bajramovići.

“Današnji turnir protekao je u najboljem redu. Raduje me činjenica da broj ekipa ne opada, veliki je interes sportskih ekipa za ovaj turnir”, rekao je Suljo Čakanović, organizator turnira. On je dodao da je ovogodišnji turnir kao i do sada pokazao kvalitet i da su svi prisutni uživali u dobrom fudbalu.

Kao i do sada, na ovom turniru prisustvovali su porodica, prijatelji i kolege pokojnog Adnana Karovića a sve kako se ne bi zaboravio lik i djelo jednog velikog čovjeka.

“Nema ništa ljepeše nego kada se ovoliki broj timova i posjetilaca, ljudi iz raznih djelova dođu da, na neki način, odaju počast. Meni i mojoj porodici to mnogo znači jer kada neko poštuje osobu, moga oca, kada ga smatraju posebnim onda vam je lijepo kada vidite da osobu koja je sa vama provela život ima značaj i za druge ljude. Kao mala ostala sam bez oca, danas slušam mnoge priče o njemu i ljude koji kažu da je bio interesantna osoba. Koliko ga se sjećam, znam da je bio odlična osoba u svakom pogledu”, rekla je Arnela Karović, kćerka Adnana Karovića.

Za prva tri osvojena mjesta, organizator je pripremio pehare a za istaknute pojedince sportsku opremu.

Najbolji igrač ovogodišnjeg turnira je Nikola Gagić, najbolji strelac je Aljo Smajlović, najbolji golman je Admir Čičak i najljepši gol postigao je Amir Osmanović.

You must be logged in to post a comment Login