Više od 150 djece nastupilo na koncertu u Zenici

Na velikoj sceni Bosanskog narodnom pozorištu u Zenici, u punoj sali, sinoć je održan koncert prijatelja “Ljubav nek’ združi”.

Nakon uspješnih nastupa širom BiH, Austrije, Švajcarske, Dječiji hor “Kuća dobrih tonova”, uz saradnju prijatelja Udruženje “Dječija nota” Zenica, Osnovne muzičke škole Zenica i Grada Zenice, sinoć je održao svoj prvi koncert u ovom gradu.

“Ova djeca pokazuju da je moguće da se iz Srebrenice pošalje drugačija poruka, poruka mira i suživota”, rekao je Ismar Porić, umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” iz  Srebrenice.

On se zahvalio svima na organizaciji koncerta, domaćinima i organizatorima, kao i Gradu Zenici i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Na koncertu nastupila je Osnovna muzička škola Zenica sa vokalnim solistima, gudačkim orkestrom i horom, hor Udruženja “Dječija nota” Zenica i kao specijalni gosti hor, gitaristi, bubnjari “Kuće dobrih tonova” koji su ispraćeni velikim aplauzom i ovacijama publike.

Koncert je obilovao različitim pjesmama iz čitavog svijeta, a djeca iz Zenice i Srebrenice stekla su nove prijatelje, a nastavak druženja najavljuju na novom koncertu.

“Kuća dobtih tonova” najavila je nastavak turneje po gradovima BiH, a naredni su Banja Luka i Bihać.

Pogledajte oduševljenu publiku iz Zenice kako je podržala djecu iz Srebrenice.

You must be logged in to post a comment Login