VIII Festival kratkog filma „Srebrena traka“ 28. i 29. novembra

I ove godine održaće se VIII Festival kratkog filma „Srebrena traka“ koji organizuje Udruženje “Prijatelji” Srebrenice. Festival će se održati 28. i 29. novembra 2014. godine u prostorijama Omladinskog centra u Srebrenici, a 05. decembra u sali Doma kulture u Bratuncu, stoji u saopštenju organizatora.

Cilj festivala je da podrži i uveže mlade umjetnike iz Srebrenice i regiona, da promoviše film kao vizuelnog prenosnika važnih poruka, a prevashodno da doprinese socijalnoj inkluziji i reintegraciji mladih.

Program festivala tradicionalno uključuje projekcije kratkog filma, radionice i zabavni program. Od pedeset i dva filma koja su pristigla ove godine, selekcioni tim koji čine Dejan Kolović i Zdravko Nikolić su odabrali devetnaest filmova koji će biti prikazani srebreničkoj i bartunačkoj publici.

Odabrani filmovi su iz Hrvatske, Velike Britanije, Njemačke, Španije, Izraela, Rumunije, Hong Konga, Slovačke, Italije i Srbije. U revijalnom dijelu festivala će biti prikazan jedan od aktulenih filmova iz regiona.

Kao i uvijek, radionice glume će voditi poznata imena iz naše i zemalja u okruženju.

Na festivalu će biti proglešena dva najbolja filma, jedan po izboru žirija koji čine Duško Pejić (profesor srpskog jezika i književnosti), Suzie Wagner (sociolog) i Ninoslav Ćulum (glumac) i drugi po izboru publike.

Festival kratkog filma „Srebrena traka“ se održava posljednjih osam godina i jedinstvena je prilika da naši sugrađani pogledaju filmske projekcije na velikom platnu.

Prijatelji Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login