Večeras se završava prvi kamp u Puli i na Brionima

Muzičari iz Srebrenice od 2009. godine učestvuju u aktivnostima kampa u Hrvatskoj koji organizuje muzičar i profesor Nigel Osborne a koji se održava sa ciljem pomoći djeci.

Učesnici prvog kampa su djeca sa posebnim potrebama, djeca iz Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” iz Srebrenice i Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Pula.

kamp brioni i pula 02

Ove godine prvi kamp je u Puli i na Brionima gdje radi 13 mladih muzičara i kreativnih radnika iz Srebrenice kao i 10 Škota, studenata Muzičke akademije Edinburga.

Tokom sedam dana djeca ća praviti muziku i pjesme a tema kampa je Svjetsko prvenstvo u Brazilu i more. Kako su nam rekli, sa njima je i  Rade Šerbedžija, zajedno sa porodicom, i podržava njihov rad.

“Super nam je, djeca su jako divna i voljna raditi, napravili smo 14 pjesama. Malo nas vrijeme ne služi ali će biti bolje. U svakom slučaju, ponosan sam na ovo sto radimo i sto pomažemo djeci. Djeca se raduju današnjem nastupu na Brionima,” rekao je za naš Portal Denis Sekulić, učesnik kampa.

kamp brioni i pula 03

Večeras će se na Brionima održati završna manifestacija na koj će djeca predstaviti svoje pjesme koje su uradili sa volonterima iz Edinburga i Srebrenice.

Ove godine na kampu, koji će se realizovat u tri termina od 09. do 29. jula, učestvovaće stotinu djeca sa posebnim potrebama iz Mostara, Srebrenice i Pule kao i djeca iz područja zahvaćenim poplavama u BiH, Srebrenica i Šekovići.

Naredna grupa dolazi iz Mostara, 16. jula.

You must be logged in to post a comment Login