Uskoro liječenje dijabetičkog stopalo vodama Gubera

U Srebrenici je u toku realizacija projekta primjene ljekovitih voda Gubera te je dosad bio veliki broj zainteresovanih pacijenata, rekao je za Fenu član stručnog medicinskog tima za realizaciju ovog projekta doktor Almir Pašagić, koji je uradio i magistarski rad o ljekovitim vodama Gubera.

Projekt se realizuje uz podršku Opštine Srebrenica, a medicinski tim osim doktora Pašagića, čine doktor Radomir Pavlović i medicinski tehničar Suljo Čakanović.

“Najbitnije je da su pacijenti koji su prvi put došli u Srebrenicu vidjeli izvore Gubera. Pacijenti su dolazili zbog anemije uzrokovane nedostatkom željeza i rezultati su bili odlični nakon korištenja ljekovitih voda. Sada imamo nove pacijente s hroničnom anemijom koji su dobili terapiju i čekamo rezultate”, izjavio je Pašagić.

Dr Pašagić i Čakanović

Upozorava da pacijenti ne bi trebali koristiti ovu vodu bez preporuke ljekara, a usluge koje doktori pružaju su besplatne.

“Guber voda je poznata još od vremena Austro-Ugarske monarhije. Najpoznatiji izvor voda je Veliki Guber koji je 1956. godine proglašen lijekom. To je jedina mineralna voda koja je na području bivše Jugoslavije proglašena lijekom. Ta voda ima veliku učinkovitost i van Srebrenice, jer sam tu vodu donosio pacijentima u Sarajevo”, kaže doktor Pašagić.

Kako navodi, postoji i Očna voda čija je učinkovitost neprocjenljiva. Ta voda ima jaku koncentraciju cinka i ostalih minerala. Zatim, postoje izvori ljekovitih voda Ljepotica koje čisti kožu, Sinus voda, voda Malog Gubera i voda za kožne bolesti.

“Sve zajedno Srebrenica predstavlja jedinstven spoj različitih izvora koji daju jedinstvenu formulu za regeneraciju. Svi koji žele prevenirati svoje zdravlje trebaju doći u Srebrenicu i koristiti blagodat izvora”,  poručio je Pašagić.

Nastavak eksperimentalnog liječenja vodama Guber

Najavljuje da će u narednom periodu biti uvedeno i liječenje dijabetičkog stopalo vodama Gubera.

“Moja posljednja istraživanja pokazuju da možemo dosta efikasno da usporimo razvoj dijabetičkog stopala jednim od izvora koji se koristi u Srebrenici. Ove godine radimo i na liječenju heliko bakterije, koja uzrokuje čir na želucu i na dvanaestopalačnom crijevu. Ako uspijemo s dva nova projekta, Srebrenica i njeni izvori će dobiti veći značaj”, ističe Pašagić.

Izražava nadu da će velike farmaceutke komapanije prepoznati njihov rad i da će biti sponzori u našem radu.

Pašagić je pozvao sve pacijente koji imaju problem s krvi da se jave na pregled svake subote u Domu zdravlja Srebrenica. Građani imaju priliku da posjete savjetovalište svaki vikend, te jedan radni dan kako bi se informisali o kvalitetnom korištenju Guber vode.

Izvor: Fena

You must be logged in to post a comment Login