UNFPA: Program stažiranja

„United Nations Population Fund“ (UNFPA) otvorio je konkurs za pripravnika u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja. Neplaćeni pripravnički staž bi trajao tri mjeseca a mjesto odrađivanja je Sarajevo.

UNFPA nudi studentima mogućnost da stečeno teorijsko znanje upotrijebe u praksi kroz rad koji će nadgledati UN supervizori. Pripravnik će asistirati u kancelariji fonda, izvršavati zadatke i raditi na specifičnim aktivnostima poput pripreme foruma i radionica.

Konkretna zaduženja pripravnika su:

– doprinos mapiranju romskih aktivnosti u BiH;
– učestvovanje u sastancima, predavanjima i radionicama fonda;
– asistiranje u dnevnim aktivnostima kancelarije poput javljanja na telefon, organizacije sastanaka, radionica i okruglih stolova, obezbjeđivanja pisane korespodencije, fotokopiranja, skeniranja i slično;
– pomoć u pisanju dokumenata i korespodencije;
– pomoć u prevođenju dokumenata.

Pripravnik će steći praktična znanja i vještine koje se tiču djelatnosti fonda. Svakom pripravniku će biti dodijeljen supervizor koji će biti dostupan u svako doba.

Kriterijumi za prijem su:

– redovan student ili  zavšen studij medicine, ekonomije, psihologije, obrazovanja ili društvenih nauka;
– interesovanje za razvoj;
– poznavanje engleskog jezika, poznavanje još jednog zvaničnog jezika UN je prednost;
– sposobnost da se adaptirate na novo okruženje i da uspostavite i održite dobar odnos sa kolegama koje potiču iz drugačijih kulturnih okruženja.

Praksa će trajati tri mjeseca a može biti i produžena do šest mjeseci.

Možete se prijaviti slanjem propratnog pisma i CV-a na adresu: UNFPA kancelarija BiH, Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, uz naznačen subjekat „Internship“ ili na email: [email protected]

Rok za prijave je 01.03.2015. godine.

Izvor: Mladi.info

You must be logged in to post a comment Login