Ugovori za 60 pripravnika sa viskom stručnom spremom

Danas su u Bratuncu potpisani ugovori o zapošljavanju 60 pripravnika sa visokom stručnom spremom u okviru projekta “Sufinansiranje zarada pripravnika”.

Projekat koji finansiraju Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Opština Bratunac za koji je izdvojeno 600.000 KM, od čega je Opština Bratunac za ovu godinu obezbijedila 160.000 KM za subvencije pripravnika.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović kazao je novinaraima da je ove godine potpisan rekordan broj ugovora o zapošljavanju  u privredi, ustanovama i institucijama na području Bratunca mladih sa visokom stručnom spremom i poželio je svima da zasluženim radom i znanjem obezbijede priliku da ih poslodavci zadrže i prime u stalni radni odnos.

Predstavnik Zavoda za zapošljavanje RS Goran Petrović kaže da je ove godine 109 poslodavaca iz regije Birač iskazalo potrebu za prijemom 320 radnika i obezbijeđeno je oko milion maraka za projekte zapošljavanja djece poginulih boraca, marginalnih grupa i radnika koji teško mogu doći do zaposlenja u ovoj regiji, a sve sa ciljem povećanja broja zaposlenih i smanjenja nezaposlenosti u ovoj regiji.

You must be logged in to post a comment Login