U Srebrenici završena druga Ljetna škola za djecu

U Kući dobrih tonova u Srebrenici održana je druga Ljetnja škola od 24. do 30. avgusta koju su vodile Prisca van der Mullen iz Holandije i Marie Karaś-Delcourt iz Francuske.

Učešće je uzelo dvadesetoro djece iz ovog i okolnih mjesta koji su sedam dana pohađali časove pleas, teatra, pjevanja i filmske radionice.

„U BiH dolazim već 10 godina, a od prošle godine organizujemo Ljenu školu za djecu. Rad sa ovom djecom je drugačiji nego sa djecom iz Francuske jer imaju više motivacije za rad, dobro se druže i uče“, kaže Marie Karaś-Delcourt iz Francuske.

Ona kaže da je veoma važno djeci ponuditi i edukative i umjetničke radionice jer je obrazovanje najvažnije za buduće generacije.

Njena koleginica Prisca van der Mullen iz Holandije već duže je u Srebrenici gdje je snimla svoj dokumentarni film.

„Za mene je Srebrenica nešto posebno i tu sam već neko vrijeme. Odlučili smo da nakon prošle godine i ove godine organizujemo Ljetnu školu u Srebrenici i super je ponovo se družiti sa ovom djecom u kreativnim procesima“, rekla je ona.

Nakon sedam dana intezivnog rada nastala je predstava u kombinaciji sa plesom, glumom, pjevanjem i filmomom, a izvođenjem performansa zvanično je i završena Ljetna škola.

You must be logged in to post a comment Login