U Srebrenici se održava regionalni Sajam poslovnih ideja

Četvrti regionalni Sajam poslovnih ideja okupio je mlade preduzetnike iz pet opština Bratunac, Milići, Vlasenica, Zvornik i Srebrenica koji su prošli treninge za izradu poslovnog plana.

Prijava poslovnh ideja bila je do 17. aprila, nakom čega je obavljen trening iz oblasti preduzetništva, a koje danas prezentuju mladi preduzetnici komisiji koja će iz pet opština izabrati po dvije poslovne ideje koje će se finansirati.

“U okviru tih treninga mi smo obučili mlade sa područja ovih opština kako da razrade svoju poslovnu ideju i sve ono što je bitno u realizaciji same poslovne ideje. Pripremili smo preko dvadeset kompletnih poslovnih ideja mladih preduzetnika sa regije Birač koji će danas ovdje u Srebrenice pred članovima komisije, potencijalnim investitorima i kreditorima predstaviti te poslovne ideje, a neke od njih koje budu rangirane kao najbolje biće i nagrađene”, rekao je Aleksandar Stević, Poslovno savjetovalište za mlade Udruženje “Prijatelji Srebrenice”.

Nakon prezentacije poslovnih ideja članovi Komisije za odabir poslovnih ideja koji čine predstavnici opština, predstavnici Posao.ba, Marius de Wilt vlasnik Fabriku peleta EKO-M u Srebrenici, predstavnici Crkvene zajednica Vlaardingen iz Holandije izabraće po dvije poslovne ideje iz svih pet opština.

“Današnji Sajam poslovnih ideja završiće se proglašenjem najboljih poslovnih ideja kao i obraćenjem Ćamila Durakovića, načelnika opštine Srebrenica i Jurijan Kraka, ambasador Kraljevine Holandije u BiH predstavnicima opština, gostima, investitorima i mladim preduzetnicima”, rekla je Nada Simić, Poslovno savjetovalište za mlade Udruženje “Prijatelji Srebrenice”.

You must be logged in to post a comment Login