U Kumboru ove godine ljetuje 1.800 mališana

Realizacija projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” u ovoj godini, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, počinje u srijedu, 20. maja, saopšteno je iz Javnog fonda za dječju zaštitu Srpske.

Projektom je planirano da od 20. maja do 19. septembra otputuje 1.800 mališana u 14 smjena.

“Prva smjena, koja u Kumbor putuje u srijedu, 20. maja, specifična je po tome što je realizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i čine je djeca predškolskog uzrasta iz pripremnog programa Ministarstva za polazak u osnovnu školu”, navodi se u saopštenju.

 U prvoj smjeni učestvovaće više od stotinu mališana, vrtićkih i predškolskih grupa iz Prijedora, Banjaluke, Trebinja, Mrkonjić Grada, Doboja, Gacka, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Zvornika i Čajniča.

 “Osim kategorija djece koja kontinuirano učestvuju u ovom projektu od samog početka, prije svega, djece iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječje zaštite, iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djece sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama i posebno nadarene djece i talentovanih sportista, zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srpsku u maju prošle godine, prioritet je dat djeci iz opština, odnosno domaćinstava koja su najviše stradala u poplavama”, ističe se u saopštenju.

Projektom “Socijalizacija djece Republike Srpske” do sada je u Kumboru boravilo 18.000 djece osjetljivih kategorija iz cijele Srpske.

 Projekat se realizuje s ciljem zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanju osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječjih potencijala.

Izvor: Srna

You must be logged in to post a comment Login