U Bratuncu Festival ruskog filma

Dom kulture Bratunac i Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini organizuju prvi Festival ruskog filma u Bratuncu koji će se održati od 30. januara do 3. februara.

Tokom festivala biće prikazano pet filmova, a na otvaranju nastupiće hor “Balalajka” iz Bratunca od 19.00 časova.

“Do saradnje sa Amasadom Rusije došlo je krajem prošle godine, posredstvom Ane Ivljeve, ataše za kulturu Ambasade Rusije, sam dogovorio sve u vezi festivala. Nadamo se da će ovaj festival biti uspješan, i što je najvažnije ispraćen od publike, a time otvaramo mogućnost i za buduću saradnju sa ovm ambasadom”, kaže direktor Doma kuture Bratunac Radovan Petković.

On kaže da je saradnja moguća sa svima ukoliko se pojavi obostrani interes i da su spremni slične festivale organizovati sa drugim ambasadama i zainteresovanim organizacijama i institucijama.

U ponedjeljak, 30. januara, na otvaranju festivala biće prikazan film “Posada” Nikolaja Lebedeva, narednog dana, 31. janura, film “Romanovi – krunisana porodica” režisera Gleba Panfilova, 1. februara biće prikazan film “Legenda br. 17” režisera Nikolaja Lebedeva, 2. februara “Lopov” režisera Pavela Čuhraja, 3. februar festival će zatvoriti film “Kapela anđela” u režiji Nikolaja Drejdena.

Svi filmovi počinju u 19.00 časova i ulaz je besplatan.

You must be logged in to post a comment Login