Treći Festival ruskog filma i Dani ruske kulture u Bratuncu

Ove godine biće održan treći Festival ruskog filma u sklopu Dana ruske kulture u Bratuncu gdje će pored filmova biti i bratimljenje Bratunca i podmoskovskog grada Rošalj.

U periodu od 4. do 9. februara biće priređeni filmovi, koncert, predavanje, izložbe kao i susret ruskih i preduzeća iz Birač regije.

“Festival ruskog filma prerastao u festival ruske kulture, gde će osim kulturnog dijela programa imati i privredni karakter, što dokazuju najavljene posjete zvaničnika iz Republike Srpske ali i Rusije”, kaže Radovan Petrović, direktor Doma kulture Bratunac.

Za 4. februar od 15.00 časova planiran je sastanak privrednika iz Bratunca i Rusije, a od 18.00 časova zvanično bratimljenje Bratunca i podmoskovskog grada Rošalj.

Drugog dana festivala biće održano predavanja na temu „Srbi u Moskvi“, kao i izložba „Vječna Rusija iz Moskve“, nakon čega će biti prikazan film „Ljaguška Boltuška“.

Za 6. februar najavljen je film „Puškin, posljednji duel“, dok je za 7. februar planirano prikazivanje filma „Ljermotov“.

Bratunačka publika 8. februara imaće priliku da pogleda film „Gogolj, početak“, a „Dane ruske kulture u Bratuncu“ zatvoriće film „Visockin, hvala što sam živ“.

Filmovi se emituju od 19.00 časova, a ulaz je besplatan.

„Dane ruske kulture u Bratuncu“ organizuje Dom kulture Bratunac u saradnji sa Ambasadom Rusije u Bosni i Hercegovini.

You must be logged in to post a comment Login