Tradicionalni Novogodišnji koncert Kuće dobrih tonova

Večeras je u Srebrenici održan Novogodišnji koncert koji su pripremila djeca i nastavnici iz „Kuće dobrih godina“ za koje je ovo do sada najuspješnija godina.

Ovaj koncert se već tradicionalno održava, nastupaju djeca i njihovi nastavnici gdje se predstave sve sekcije muzičkog programa „Kuća dobrih tonova“ u Srebrenici, a svečani gosti i publika su dječiji roditelji.

Umjetnički direktor „Kuće dobrih tonova“ Ismar Porić kaže da je ovo najuspješnija godina ovog muzičkog programa koji je okupio gotovo 400 djece iz Skelana, Srebrenice, Potočara i Bratunca.

„Ova godina bila je izuzetna po svemu što smo uradili, koncertima, novom saradnjom, nagradama čime najavljujemo još bolju i uspješniju 2019. godinu“, rekao je Porić.

On kaže da je za narednu godinu najavljen nastavak regionalne saradnje koja je ovog ljeta počela u Srebrenici, kao prvi regionalni kamp “Srebrenica Music Camp 2018” za djecu i mlade iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, te nastavljena u Zagrebu, zajednički koncert u dvorani Vatroslav Lisinski, a naredne godine nastaviće se i u Beogradu i Nišu.

„Već naredne godine očekuju nas koncerti u Njemačkoj, Sloveniji i Austriji, a tu je i nastavak regionalne saradnje u Srbiji, Beograd i Niš“, istakao je Porić.

I u ovoj godini “Kuća dobrih tonova” osvojila je značajne nagrade među kojima je “Intercultural Achievement Award 2018”, međunarodna nagrada koju dodjeljuje Savezno ministarstvo za Evropu, integraciju i spoljne poslove Republike Austrije kao i specijalnu Mirovnu nagradu koju dodjeljuje Mreža za izgradnju mira.

“Kuća dobrih tonova” iz Srebrenice je multietnički muzički projekat pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizuje od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

You must be logged in to post a comment Login