Top 5 sajtova za besplatno obrazovanje

Obrazovanje odavno više nije privilegija bogatih pojedinaca. Međutim, ukoliko želite da se informišete i bavite različitim aktivnostima, a nemate vremena ili novca za klasične časove, tu su online platforme za učenje. One su besplatne, dostupne svima, i nisu vezane za boravak na posebnom mestu u posebno vrijeme, već svako raspoređuje svoje vrijeme kako želi.

Pogledajte najbolje besplatne platforme pomoću kojih možete da proširite svoje znanje ili pratite izlaganja nekih od najzanimljivijih umova današnjice.

Coursera (https://www.coursera.org/)

Coursera je obrazovna kompanija koja sarađuje sa najboljim univerzitetima I organizacijama na svetu, i nudi besplatne online kurseve za sve. “Naša tehnologija omogućava našim partnerima da uče milione studenata a ne stotine.”

Khan Academy (https://www.khanacademy.org/)

Nije važno da li ste student, profesor, učenik, direktor, odrastao čovjek koji se vraća u učionicu nakon 20 godina, ili samo želite da naučite biologiju – materijali i izvori Khan akademije dostupni su potpuno besplatno.

TED Talks i TED Education (http://www.ted.com/)

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju ideja širom svijeta. Počela je 1984. godine kao konferencija spajajući tako ljude iz tri različita svijeta: tehnologija, zabava, dizajn. Oblasti koje sada pokriva mnogo su šire.

Academic Earth (http://academicearth.org/)

Sajt Academic Earth veruje da svako zaslužuje pristup svjetskoj klasi obrazovanja, što je i razlog zbog kog nude ogromnu kolekciju besplatnih online kurseva najboljih svetskih univerziteta. Ovaj sajt će vas provesti kroz originalnu seriju videa koji su dizajnirani tako da bude um, golicaju radoznalost i drže intelekt “u formi”.

Big Think (http://bigthink.com/)

Svaki članak i video na ovoj online platformi za edukaciju baziran je na razvijanju “velike ideje” koja je značajna i koja tjera na akciju. Big Think podržava pitanja i istraživanja koja imaju moć da promene naše živote, i to u godinama koje tek dolaze.

Izvor: Bizlife.rs

You must be logged in to post a comment Login