Taekwondo klub “Guber”

Taekwondo klub “Guber” Srebrenica osnovan je još 1996. godine. Taekwondo je korejska borilačka vještina koja je od 1988. godine i olimpijski sport.

Trenutno, taekwondo klub je jadan od najtrofejnih klubova u Srebrenici koji broji oko 630 pojedinačnih medalja i 25 ekipnih pehara. Svaka generacija, koja je prošla kroz klub dala je makar po jednog reprezentativca BiH i RS, od kojih su se istakli Željko Blagovčanin, Mladen Ristić i Slobodan Neretljak. Takođe, veliki broj polaznika i članova taekwondo klub “Guber” danas imaju svoje klubove širom države i uspješni su treneri. Više stotina djece i mladih je prošlo kroz školu taekwondo kluba “Guber”.

Danas klub broji 30 članova od ali, kako i sami kažu, situacija je sve teže za sport u našem gradu. Iako je taekwondo klub “Guber” na budžetu Opštine Srebrenice to nije dovoljno ni za osnovne troškove kluba a kamoli takmičenja na evropskom i svijetskom nivou. Pored finansijskih poteškoća, klub ima problema i sa prostorom za treninge jer u sali Osnovne škole nedostaje rasvjeta, dok za salu u Srednjoškolskom centru mora da se plati iznajmljivanje.

Tokom 17 godina postojanja klub je bio učesnik raznih takmičenja u BiH, regionu i svijetu i uvijek je opravdao boje našeg grada.

Taekwondo klub “Guber” Srebrenica

E-mail: [email protected]

Tel. +38765888726

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply