Superar održao Novogodišnji koncert

Superar Bosne i Hercegovine danas je održao Novogodišnji koncert na kojem se prikazao dosadašnji rad muzičke škole.

Kuća dobrih tonova danas je bila gost velikog broja ljudi, predstavnika Opštine, javnih institcija, škola, obdaništa, roditelja, građana i djece koji su došli da pogledaju Novogodišnji koncert Superara.

koncert superara 01

Ismar Porić, direktor Superara u Bosni i Hercegovini rekao je da ova institucija planira i dalje raditi sa djecom iz ove regije i da je ovo prikaz onoga što je ova škola do sada uradila.

“Ovaj koncert Superar je poklonio gradu Srebrenici kao i drugim okolnim naseljima, da pokažemo šta smo radili protekle četiri godine”, istakao je Porić.

koncert superara 02

Djeca iz Srebrenice, Potočara i Skelana oduševljena su programom ove škole koji traje četiri godine u cilju muzičkog i neformalnog obrazovanja.

“Ovdje je sve dobro. Najviše mi se sviđa sviranje gitare, druženje i putovanja”, rekla je Elma Alempić iz Srebrenice.

“Najviše mi se dopada kada sviramo, pjevamo”, istakao je Hasan Handžić iz Osmača.

koncert superara 03

“Na muzičku školu idem skoro godinu i po dana. Najviše mi se sviđa što su nastavnici pozitivni, fino rade sa nama, imamo dobro osoblje. Putujemo na mnoga mjesta u Austriju, Švajcarsku, Sarajevo, Mostar. Stvorili smo nova prijateljstva sa djecom iz Skelana i Potočara”,  kazao je Ognjen Stevanović iz Srebrenice.

“Veoma mi se dopada kada dolazimo u ovu muzičku kuću i kada sviramo”, rekao je Muharem Mašić iz Osata.

koncert superara 05

Današnjem koncertu prisustvovao je veliki broj roditelja koji su došli da pogledaju ovaj koncert i upoznaju se sa radom ove škole.

“Imam djete koje ide u ovu muzičku školu. Prezadovoljna sam uslovima rada, bolje da se djeca druže nego da vrijeme provode na ulici. Mi roditelji smo zaista prezadovoljni”, rekla Lenka Jeremić iz Srebrenice.

“Moje djete je već godinu dana u Kući dobrih tonova i kao roditelji vrlo smo zadovoljni. Najviše nas fascinira profesionalizam i odgovornost prema djeci pogotovo na tim putovanjima i u radu sa djecom. Svi su mladi, profesori klavira, klarineta i drugih instrumenata, savršeno odgovorni i profesionalni”, rekla je  Dragana Milinković iz Srebrenice.

koncert superara 04

Sva djeca koja su danas posjetila Novogodišnji koncert dobila su paketiće a za starije priređena je zakuska.

You must be logged in to post a comment Login